Intézmények, szervezetek / Civil Szervezetek / Őszikék Énekkar /


2006 aug. 20 533.jpgA Pilismaróti Nyugdíjas Klub énekkara 2003. nyarán alakult Tóth Katalin vezetésével. Augusztus 20-án énekelt először a Szent István napi ünnepségen a Sportcsarnokban.

Még abban az évben a szüreti mulatságok alkalmából, majd a hősi halottak tiszteletére rendezett megemlékezésen is fellépett a falu főterén, a Köztársaság téren, majd az Öregek Napközi Otthonában tartott karácsonyi ünnepségen.

2004-ben önkormányzati támogatással kékfestő anyagból készült fellépő ruhát kaptak az énekkarosok. Egyik énekkari tag, Jóföldiné, Márika szép kékbársony borítású mappával ajándékozta meg a csoportot a dalszövegek kézben tartására, és ekkor vették fel az ŐSZIKÉK nevet, amely rákerült a mappára is. Egy másik énekkari tag, Veleczné, Böbe gyöngyből nyakláncot fűzött a ruha kiegészítésére.

Ettől kezdve az énekkar rendszeresen fellépett és most is fellép a Szent István napi rendezvénysorozatokon, augusztus 20-án a Köztársaság téren az új kenyér megszentelésénél, majd a Duna-parti nyárbúcsúztató rendezvényeken. Ugyanígy a szüreti, a hősi halottak tiszteletére rendezett megemlékezéseken valamint a karácsonyi ünnepségeken, helytörténeti kiállításokon (2004. 2005.), a Heckenast Gusztáv Községi Könyvtár névadó ünnepségén (2005. március 14-én), Dr. Lengyel Árpád pilismaróti hajóorvos emléktáblájának avatásán majd a vele kapcsolatos „Titanic és Carpathia – emlékezés egy magyar orvosra” című kiállítás megnyitása alkalmából.

Az énekkar fellépett 2009. szept. 26-án az Esthajnal Időskorúak Otthonában, szerepelt 2006. december 9-én a Pilismaróti I. Nemzetiségi Fesztiválon, a Magyar kultúra napján 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben.

Emellett az énekkar baráti klubok által rendezett műsoros találkozókon is rendszeresen részt vesz műsorával. Így Zebegényben, Szentendrén, az idősek világnapja rendezvényén (2004. október 1-én, valamint a Nagymaroson évente megrendezett „Életet az éveknek” nyugdíjas találkozókon.

Műsorukon pilisi és dunai nép- és műdalok, valamint magyar népdalok, népdalfeldolgozások, karácsonyi énekek, ritkábban Örömóda, és magyar nóták is szerepelnek.

A képre kattintva további fotókat láthat a fellépéseinkről.

Pintér Zsuzsa

énekkar vezető


Szélessáv-kereső

Weboldal fejlesztője és üzemeltetője a Szélessáv Közhasznú Alapítvány / www.szelessavalapitvany.hu