Intézmények, szervezetek / Civil Szervezetek / Pilismaróti Nyugdíjas klub /


2011. március 31. csütörtök

DSCF3842jav.JPGVezető: Barics Lászlóné

Az alábbiakban olvashatnak, a képre kattintva további fotókat láthatnak Klubunk életéből


Nyugdíjas Klubunk 1996. március 18-án alakult meg. A kezdetekben nem volt önálló helyiségünk, csak a Sportcsarnok átadása után kaptuk meg és használjuk jelenleg is a Művelődési Házban lévő klubhelyiségünket.

Az induláskor Sztraka Árpádné, Vera volt a klubvezető, aki jó szándékkal és hatalmas lelkesedéssel tevékenykedett. Betegsége miatt 1998. őszétől már nem tudott a Klub munkájában részt venni, így a tagság egyetértésével én vettem át a Klub vezetését.

Taglétszámunk a megalakulás óta 35-45 fő között mozog, jelenleg a legalacsonyabb, 30 fő. Klubnapjainkat kéthetenként keddi napokon tartjuk, nyáron szünetelnek az összejövetelek. A foglalkozások látogatottsága jónak mondható, a tagság fele egy-egy klubnapon jelen van. Klubnapjainkat igyekszünk tartalmasan, családias, békés hangulatban eltölteni.

Megünnepeljük a születés- és névnapokat, kártyázunk, vagy társasjátékot játszunk. Idős, betegeskedő klubtársainkat időnként meglátogatjuk. Május elsejéken általában szalonnasütésre gyűlünk össze. Megemlékezünk a Nőnapról, Mikulásról, Karácsonyról, Anyák napjáról. Szilveszterkor és Farsangkor is összejövünk, ekkor tombolahúzással egybekötött vidámság van. Rendszeresen megemlékezünk a két világháborúban elesett községbeliekről.

Többször kerítünk sort bográcsozásra, amely vagy a Kultúrház udvarán, vagy valami kihelyezett helyszínen valósul meg. Ezek az összejövetelek vidámak, gyakran énekszóval kísértek.

Az elmúlt 14 év alatt több alkalommal szerveztünk sikeres kiállításokat, ahol a községben élő és alkotó amatőr művészek, valamint kézimunkázni szeretők munkáit mutattuk be.

2003-ban Tóth Katalin klubtársunk vezetésével megalakult énekkarunk. Az egységes megjelenéshez az Önkormányzattól egyforma ruhát kaptunk és a szereplések alkalmával ezt viseljük. Rendszeresen fellépünk az Önkormányzat által szervezett községi rendezvényeken.

Az eltelt évek alatt több emlékezetes kirándulást szerveztünk. Voltunk Ópusztaszeren, a Szentendrei Skanzenben, az Állatkertben. Megtekintettük a Parlamentet, a Művészetek Palotáját és a Nemzeti Színházat. Megcsodáltuk a felújított Szt. István Bazilikát, az Operaházat, kirándultunk Gödöllőre a Grassalkovich Kastélyba, voltunk a Vácrátóti Botanikus Kertben.

Több alkalommal szerveztünk látogatást egy-egy múzeumba, ahol szép kiállítások megtekintésével lettünk gazdagabbak. Csatlakoztunk az Óvoda által szervezett kirándulásokhoz, így évente egyszer sikerül országunk különböző nagyvárosait és azok környékét megtekinteni. Ezek a kirándulások alkalmasak arra, hogy az ember egyénileg felmérje és észrevegye azt a fejlődést, amely az utóbbi években hazánkban végbement. Szintén az Óvoda szervezésében évente egy-egy alkalommal sort kerítünk színházi előadások megtekintésére.

Jó hangulatú összejövetelen ünnepeltük meg Klubunk fennállásának 10. évfordulóját.

Klubkapcsolataink:

Klubunk tagja a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének, melynek időközi rendezvényein részt veszünk.

Rendszeres résztvevői vagyunk az évente Nagymaroson megrendezett Országos Klubtalálkozónak, ahol énekkarunk is fellép.

Többször meghívtak bennünket Zebegénybe, ahol a területi klubtalálkozón mindig jól érezzük magunkat.

Az elmúlt évek alatt több Klubbal volt találkozásunk, de igazából a Szentendrei Nyugdíjas Klubbal kerültünk közelebbi kapcsolatba. Ehhez talán a jó közlekedési lehetőségek is hozzájárultak.

Röviden ismertettem Nyugdíjas Klubunk életét és az ott folyó hasznos időtöltést. Problémát jelent, hogy a tagság velem együtt előrehaladt az időben, amely egészségi gondokkal párosul.

Fontos lenne, hogy a nálunk fiatalabb nyugdíjasok bekapcsolódjanak a Klub életébe, segítve ezzel a fennmaradást. Ennyi év után kár volna ezt a közösséget nem tovább vinni.

Aki a leírtak alapján kedvet kap, az kérem, csatlakozzon hozzánk.

Barics Lászlóné

klubvezető

Szélessáv-kereső

Weboldal fejlesztője és üzemeltetője a Szélessáv Közhasznú Alapítvány / www.szelessavalapitvany.hu