Pilismarót település / Aktuális / Közvilágítás korszerűsítés /


 

kohezios.jpg


INFORMÁCIÓK A TELEPÜLÉS KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉSÉRŐL

Pilismarót Község Önkormányzata a KEOP-5.5.0/A/12-2013-0087 azonosító számú, „Pilismarót Községi Önkormányzat közvilágításának energiatakarékos átalakítása” címmel 61.376.376 Ft támogatást nyert a projekt megvalósítására. A pályázat célja az energetikai hatékonyság fokozása és a környezeti ártalmak csökkentése. Az említett célok eléréséhez a település közvilágítás korszerűsítése mellett döntött.

 

Képgaléria a régi lámpatestekről:

bal.jpg kozep.jpg jobb.jpg

A pályázati forrásból 485 darab nátrium és kompakt lámpatestből álló rendszer LED-es lámpatestekre történő cseréjét hajtja végre az önkormányzat. A beruházás hatására korszerűbb, energiatakarékosabb világítástechnikai rendszer jön létre. Mivel a projekt 85%-os támogatási intenzitás mellett valósul meg, az önkormányzatnak minimális önerőt kell biztosítania. A beruházással nem csak jelentős megtakarítás, de csökkenő szén-dioxid kibocsátás és fényszennyezés érhető el.

 

Fotógaléria új lámpatestekről:

balalsouj.jpg jobbalsouj.jpg

A főúton végzett kivitelezés során az áramellátást trafókörzetenként le kellett kapcsolni, melyről a lakosság előre értesítve lett. A megvalósítási időszak 2014.07.14 – 2015.05.31- tartott hivatalosan, azonban a fizikai munkálatok 2015. március 19-én befejeződtek, a fényviszonyok javulása pedig szemmel látható.

 

 

 

 

 

 

 

 


Szélessáv-kereső

Weboldal fejlesztője és üzemeltetője a Szélessáv Közhasznú Alapítvány / www.szelessavalapitvany.hu