Turizmus / Elérhetőség / Túraútvonalak /


A környék jó része a Pilisi Tájvédelmi Körzethez tartozik, gyönyörű kirándulóhelyek közelíthetők meg a faluból. Ezek talán legismertebbike a Hoffman-kunyhó, a bakancsos turizmus régóta kedvelt célpontja, amely a Pilisszentlélekre vezető útról letérve érhető el.

A Malom-völgyből indulva a Hosszú hegyen át innen is megközelíthető Dobogókő. A Miklós deák völgyből pedig a Hirsch-orom (451 m), a Maróti-hegycsoport teljes körkilátását adó magaslata. A Bitóci löszdombokon át szép séta tehető a basaharci völgybe, vagy az Esztergom feletti Vaskapura, a hegység távolabbi pontjára.

Jelentős értékei Pilismarótnak a források sora (pl. Hoffmann-forrás, Aranka-forrás, Kádár-kút), sziklái (Hamvaskő) és a Miklós deák-völgyi halastavak.

A vadban gazdag erdők sok vadászt vonzanak ide. A Pilisi Parkerő Zrt. Pilismaróti Erdészete az erdőgazdálkodás és a vadászat egyik központja.

Az erdészet üzemelteti a Hoffmann-kunyhói és a hamvaskői vadászházakat, ahol a „hivatalos” vadászati idényen kívül is szívesen látják a természetet kedvelő üdülőket.

A horgászat megszállottjai a nagymarosi vízlépcső építése során kialakított több mint 100 hektár vízfelületű, a Dunához kapcsolódó, halban gazdag öbölben hódolhatnak szenvedélyüknek.

A Duna közelsége kedvez az idegenforgalomnak. A település szabad strandja régóta egyike a legjobbaknak a Duna magyarországi szakaszán. Már a múlt század harmincas éveiben a Duna ezüstpartjának vagy „lidójának” nevezték és üdülőterületet építettek ide.

 


Szélessáv-kereső

Weboldal fejlesztője és üzemeltetője a Szélessáv Közhasznú Alapítvány / www.szelessavalapitvany.hu